Word jij enthousiast van de vacature voor medewerker Informatie en Advies? Klik dan snel op de button solliciteren. 

 

Heb je al eens gesolliciteerd bij ons? Log dan in via de button (rechtsboven in je scherm). Is dit je eerste sollicitatie? Klik dan op solliciteren!

2.604 - 3.889

24 - 32 uur

HBO

Velserbroek


Medewerker Informatie en Advies (CJG) - Zwangerschapsvervanging

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Kennemerland vervult in opdracht van gemeenten een spilfunctie in de samenwerking met de basisinfrastructuur, het preventieve aanbod voor ouders en jeugd en aanbieders van specialistische jeugdhulp. Onze kerndoelstelling is: laagdrempelig aansluiten bij de leefwereld van ouders en jongeren met (meervoudige of complexe) opvoed- en opgroeivragen.

Jouw uitdaging

Opvoeden en opgroeien, het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Ons Informatie & Adviesteam is er voor allerlei soorten vragen zowel voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders als professionals.

Je bent het eerste aanspreekpunt en vormt de toegang van het CJG. Je denkt mee en stelt vragen, zodat je uitkomt bij de kern van het probleem. Je schat de situatie in en weegt af wat de meest passende vervolgstap is. Ouders beslissen zelf welk advies ze aannemen. Je schrijft toekenningen, PGB of ZIN, en draagt zorg voor de registratie in het daarvoor bestemde cliëntsysteem. Het Informatie & Adviesteam speelt zowel inhoudelijk als op organisatorisch niveau actief in op ontwikkelingen rond het CJG. Je werkt als team nauw samen met een van onze gedragswetenschappers.

De functie
Kenmerkend voor deze functie is dat je voornamelijk telefonische diensten draait. Zo nodig bezoek je de ouders thuis. Om je een indruk te geven, een greep uit de variëteit aan vragen die gesteld kunnen worden: Wat doe ik als mijn kind de hele dag met zijn mobieltje op zijn kamer zit? Hoe worden mijn ex-partner en ik het eens over de opvoeding? Hoe kan ik een persoonsgebonden budget aanvragen? Is een gezinscoach iets voor mij en mijn gezin?

Niet alleen ouders hebben vragen, kinderen en jongeren zelf natuurlijk ook. Bijvoorbeeld wanneer zij zich eenzaam voelen, niet langer naar school willen of zelfs geen dak boven hun hoofd hebben. Wanneer wij niet direct een antwoord hebben op een vraag, gaan wij samen op zoek naar iemand die dit wel kan geven.

Wat bieden wij?

  • Een interessante en verantwoordelijke functie binnen een ambitieuze organisatie;
  • Wij werken vanuit de visie met zelfstandige teams, met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Jeugdzorg;
  • Het salaris bedraagt tussen € 2.603,56 en € 3.888,56 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisschaal 9).

Wie zoeken wij?

Als medewerker Informatie & Advies benader je vragen en situaties vanuit de cliënt. Je schakelt in telefonische gesprekken gemakkelijk vanuit de inhoud van de vraag naar een onderliggend aspect.

Je kunt goed samenwerken, denkt analytisch en hebt een brede blik. Naast een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zijn stressbestendigheid en een proactieve houding belangrijke kwaliteiten.

Verder beschik je over:

  • Relevant hbo-diploma (mwd, sph, pedagogiek, social work) en ben je SKJ geregistreerd;
  • Kennis van de sociale kaart in Kennemerland en inzicht in het hulpverleningsaanbod;
  • Ervaring op het gebied van de toegang tot de jeugdhulp;
  • Relevante werkervaring in de jeugdzorg.

Contactpersoon

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met collega’s van het Informatie & Adviesteam, tel.nr. 088-995 8484 of Astrid de Bruin, HR-partner, tel.nr.06-82318183.