EmailTwitterFacebookLinkedIn


Geestelijk Verzorger

 

16 uur per week
 

Meerstate - Heemskerk

 

 

ViVa! Zorggroep biedt als betrouwbare zorgverlener een breed pakket aan zorgdiensten en zorgproducten voor iedere levensfase. Bij ons staat persoonlijke aandacht voor de cliënt voorop. ViVa! Zorggroep heeft verschillende woonzorgcentra en verpleeghuizen, met allerlei doelgroepen: somatiek, revalidatie, pg, psychiatrisch en Korsakoff/structuurafdelingen. Met ruim 4000 gemotiveerde medewerkers levert ViVa! Zorggroep professionele zorg. Zorg die bij de cliënt past en waar de cliënt op kan vertrouwen. 

Binnen ViVa! Zorggroep valt de vakgroep geestelijke verzorging onder de vlag van de gespecialiseerde zorg. In verband met het vrijkomen van uren binnen dit team zijn wij op zoek naar een geestelijk verzorger voor de invulling van 16 uur. Dit is flexibel in te richten, in overleg met het team.

Je uitdaging

In de functie van geestelijk verzorger begeleid je bewoners bij zingevingsvragen rondom leven en dood. Je bent vanuit presentie aanwezig en hebt aandacht voor hun levensverhaal. Daarnaast initieer je, voor wisselende doelgroepen, groepsbijeenkomsten of gesprekken over zingevingsthema’s. Je organiseert oecumenische en andersoortige vieringen, zoals een herdenking voor overleden bewoners of een (interactieve) seizoensviering en bent bereid om voor te gaan in deze vieringen.

Als geestelijk verzorger fungeer je op verschillende locaties als aanspreekpunt voor alle medewerkers en vrijwilligers voor thema’s rondom zingeving, palliatieve zorg en ethiek, met als doel een bijdrage te leveren aan het welzijn van bewoners. De vakgroep van geestelijk verzorgers houdt zich om bovenstaande reden bezig met de scholing van medewerkers, de werkgroep palliatieve zorg, de werkgroep moreel beraad en eerstelijns geestelijke verzorging. Tot slot ondersteunen wij desgewenst ook medewerkers of teams op zingevingsvlak, waarbij de Covid periode een goed voorbeeld is waarin wij met de andere psychosociale collega’s het personeel nabij zijn.

Wie zoeken wij?

Voor onze cliënt speelt de geestelijk verzorger een belangrijke rol. Wij zijn daarom op zoek naar een enthousiaste, integere en deskundige collega die gericht is op samenwerking. Verder vinden we het belangrijk dat je, ongeacht je eigen achtergrond, open staat voor de levensovertuiging en spiritualiteit van de bewoner en daar de ruimte aan kan bieden. 

Daarnaast herken je jezelf in de volgende punten:

 • Creatieve, flexibele en een open doch sterke persoonlijkheid;
 • Iemand die zelfstandig kan werken, maar ook graag in een team functioneert;
 • Een zending vanuit een van de verschillende sectoren van de VGVZ;
 • Een master geestelijke zorg/spiritual care of een volledig afgeronde theologische opleiding;
 • (Aspirant-) lidmaatschap van de VGVZ en registratie bij SKGV.

Wat bieden wij?

 • Het salaris van de rol valt in FWG 60 (CAO VVT) 
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging
 • Een goed pensioen bij pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% 
 • 8% vakantiegeld
 • Een uitgebreid pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden; je kunt hierbij denken aan korting op jouw zorgverzekering en je kunt deelnemen aan het fietsenplan
 • De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO VVT

Aan de slag bij ViVa! Zorggroep?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met geestelijk verzorger Mandy Koehorst, tel. 0651058918 (bereikbaar op ma t/m do).

De eerste kennismakingsgesprekken zijn gepland op donderdag 21 januari.
De tweede gespreksronde is gepland voor maandag 25 januari.

Interesse?

Upload dan jouw motivatie en CV door rechts op de button ‘Solliciteren’ te klikken.

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op!

Email j.hessels2@vivazorggroep.nl