Werken en leren bij ViVa! Zorggroep

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en gaat jouw hart sneller kloppen van de zorg? Zoek je naar de ultieme combinatie van werken en leren? Wil je graag praktijk en theorie met elkaar afwisselen in het dagelijks leven? Bij ViVa! Zorggroep kun je instromen op verschillende niveaus! Onderaan deze pagina zie je welke vacatures er op dit moment open staan voor zij-instromers.

Overweeg je een overstap?

Heb je geen ervaring in de zorg? Geen probleem! Het is natuurlijk erg prettig als je al enige ervaring hebt door middel van je opleiding of werkervaring, maar dit is zeker geen noodzaak. Wij bieden verschillende opleidingen zodat je ook vanuit een andere sector de overstap kan maken. De opleidingen starten in februari en september, hier onder in het overzicht zie je welke vacatures er op dit moment open staan.

Wil je graag meer informatie op een laagdrempelige manier?

Een carrièreswitch kan een grote stap zijn. Hoe weet je of dit voor jou juist is en wat kun je verwachten? Wij begeleiden je graag bij het maken van de juiste keuze. Regelmatig krijgen wij vragen van zij-instromers die heel bewust een andere weg willen inslaan richting de zorg, maar die nog veel vragen hebben voordat ze het erop durven te wagen. Daarom organiseren wij online inloopspreekuren, waarin jij al jouw vragen kunt stellen. Niets is ons te gek en we denken graag met je mee.

In de zomer hebben we twee inloopspreekuren:

 • Maandag 18 juli van 15:00 - 16:00 uur
 • Donderdag 18 augustus van 15:00 - 16:00 uur

Om je aan te melden stuur je een mail naar solliciteren@vivazorggroep.nl en dan zorgen wij dat je een uitnodiging krijgt via Teams. Hopelijk zien we jou tijdens een van onze inloopspreekuren!

Niveaus

De niveaus waarop wij opleidingen aanbieden (zie onderaan een overzicht van actuele opleidingen):

 • MBO Niveau 2 Helpende
 • MBO Niveau 3 Verzorgende IG
 • MBO Niveau 4 Verpleegkundige
 • HBO Niveau 6 Verpleegkundige

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Hieronder zie je welke vooropleiding nodig is


Let op, een toets is ook onderdeel van de selectieprocedure, dit kan handig zijn om te zien of het MBO niveau 3 of 4 beter bij je past.

 

Veel gestelde vragen door Zij-instromers

Heb je nog andere twijfels of vragen over onze vacatures? Klik HIER voor de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

ViVa! Opleidingscentrum

ViVa! Zorggroep is een door SBB erkend leerbedrijf en levert een goede kwaliteit van opleiden en ontwikkelen. We begeleiden collega’s graag bij het leren en ontwikkelen binnen een functie en ook in de mogelijkheden om door te stromen naar een andere functie.

Hoe doen we dit?

 • Met een betrokken team van Adviseurs Werkplekleren & Opleiden die de teams ondersteunen en adviseren
 • Door een eigen Opleidingscentrum met betrokken docenten op het hoofdkantoor in Velsen-Noord, waar we altijd up-to-date kennis paraat hebben.
 • In het Skillslab van ons opleidingscentrum kun je allerlei praktijksituaties, zoals klinische vaardigheden, oefenen voordat je deze op de werkvloer langs ziet komen.
 • We werken samen met een variatie aan scholen, zoals het Novacollege, het Horizon College en Hogeschool Inholland.
 • We bieden een leerplein met een uitgebreid digitaal aanbod (e-learning) en diverse leeractiviteiten zodat je altijd kan beschikken over de juiste kennis en vaardigheden


ViVa! Zorggroep

Vanuit 30 wijkteams en 17 locaties in Kennemerland bieden wij een compleet pakket aan ouderenzorg, bij cliënten thuis en op locatie. Hierbij werken wij altijd vanuit onze kernwaarden persoonlijk, betrouwbaar, positief, toegankelijk, dynamisch en betrokken.

 


Contact

Heb jij vragen over het werken bij ViVa! Zorggroep?

Neem dan contact op met één van onze recruiters via solliciteren@vivazorggroep.nl.